Architects: STAPATI
Area: 307 m²
Year: 2019
Photographs: Praveen Mohandas
Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Adobe, Trimble Navigation
Architect In Charge:George Seemon, Anupama Achar
Design Team:George Seemon, Anupama Achar, Raj Jain, Akash Radhakrishnan
City:Kottayam
Country:India

建築師:STAPATI
面積:307平方米
年:2019
照片:Praveen Mohandas
製造商:AutoDesk,Lumion,Adobe,Trimble Navigation
負責建築師:George Seemon,Anupama Achar
設計團隊:喬治·西蒙(George Seemon),阿努帕瑪·阿查爾(Anupama Achar),拉傑·賈恩(Raj Jain),阿卡什·拉達克里希南(Akash Radhakrishnan)
城市:科塔亞姆
國家:印度

Drawing from the existing fabric of Kottayam’s housing, the KoCo Project revitalizes a former 150 year old residence into a restaurant. It introduces a unique gastronomical highlight in the neighborhood but notably, brings a new identity for an old building site. The project coverts the site’s ancestral house through adaptive reuse into a quirky restaurant that resonates with the local population of the neighborhood and breathing new life into the bustling street.

KoCo項目利用Kottayam房屋的現有結構,將一個已有150年曆史的住所改造成一家餐廳。 它在附近引入了獨特的美食亮點,但值得注意的是,它為舊建築工地帶來了新的標識。 該項目通過適應性重用,掩蓋了該地的祖先房屋,變成了一家古怪的餐廳,該餐廳引起了當地居民的共鳴,並為熙熙street的街道注入了新的生命。

Converting the dilapidated building site into the KoCo restaurant was a multistep intervention. This process involved rethinking the spaces to accommodate the building’s new functions. The spaces were meticulously assigned in order to optimize the site’s advantages. Bringing in ample natural light was pivotal to the design. By strategically designing the spaces, a minimal number of changes were made to the structure by removing a small segment of the original roof and parts of the walls. This ensured natural daylight could flood into the surrounding spaces and benefit adjoining zones.

將殘舊的建築工地轉變為KoCo餐廳是一項多步驟的干預。 該過程涉及重新考慮空間以適應建築物的新功能。 精心分配了空間,以優化站點的優勢。 引入充足的自然光對於設計至關重要。 通過戰略性地設計空間,通過去除原始屋頂的一小部分和部分牆壁,對結構進行了最少的更改。 這樣可以確保自然採光可以淹沒周圍的空間,並有利於毗鄰的區域。

Keeping in mind the original site with the ancestral Kerala house, the intent was to preserve the essence of the building while bringing in a distinct novel identity. A choice of minimal materials such as MS sheets, glass and cement were made to create distinct elements that sit delicately with the existing structure. Sheet metal was used to carefully replicate the profile of the roof structure. This was used to strengthen the original roof and accentuate its distinct shape. This sheet metal insert was then carefully pulled out to create a characteristic entry. This defined entrance block leaves a contemporary yet rustic impression that gives a new feel to the space. After dark, the metal entrance profile creates a vivid silhouette that attracts attention on the busy street.

牢記原始喀拉拉邦房屋的原址,目的是保留建築物的本質,同時帶來獨特的新穎身份。 可以選擇一些最小的材料,例如MS板,玻璃和水泥,以創建與現有結構精美地融合在一起的獨特元素。 鈑金用於仔細複製屋頂結構的輪廓。 這用於加固原始屋頂並突出其獨特的形狀。 然後小心地將金屬板插入件拉出,以形成特徵性的入口。 這種定義的入口街區給人一種現代而質樸的印象,給空間帶來新的感覺。 天黑後,金屬入口輪廓創造出生動的輪廓,在繁忙的街道上引起人們的注意。

The MS steel insert extends into the building, cladding some segments of the interior walls to create a new look without overshadowing the original brick walls. All the existing walls that were retained were kept intact in their natural finish. These original textured brick walls were left exposed to contrast with the new finished cement flooring and walls. This further adds character to the space, highlighting the past and the present of the matured building.

MS鋼插件延伸到建築物中,覆蓋了內牆的某些部分,以創造新外觀,而不會遮蓋原始磚牆。 保留的所有現有牆壁均保持完好無損。 這些原始的紋理磚牆暴露在外,與新的成品水泥地板和牆形成對比。 這進一步增加了空間的個性,突出了成熟建築物的過去和現在。

The interior spaces are an interplay between warm materials designed to bring in the feeling of familiarity of the timeless space, while giving the visitors an ever-so-slight feeling of transcending time. Simple wireframe furniture was selected to maintain a sense of lightness. The interior is peppered with a touch of the Kottayam Company’s characteristic yellow that adds youthful energy to the spaces. The smooth polished cement floor extends through the spaces binding all the elements together. It is also used as a finish on the new walls. A section of the cement wall curves into a seating and is highlighted with the distinguishing yellow. The entire interior mood was to give customers a prominent feel of the old structure with the fresh twist of the new interventions.

內部空間是溫暖材料之間的相互作用,旨在給人永恆的空間以熟悉的感覺,同時給遊客一種超越時間的微妙感覺。 選擇簡單的線框家具以保持輕盈感。 內部裝飾著Kottayam公司特有的黃色,使空間更加年輕。 光滑的拋光水泥地板延伸穿過將所有元素粘合在一起的空間。 它也可以用作新牆壁上的飾面。 水泥牆的一部分彎曲成底座,並以明顯的黃色突出顯示。 整個內部氛圍是通過新的干預措施為客戶提供舊結構的突出感覺。

Glass walls were introduced in the rooms adjoining the courtyards, bringing a sense of expanse and connectivity to the outdoors. A long community table was introduced to cater to the young student population of the locality. The community table extends from the interior seating zones to the exterior through the glass screen, creating a seamless transition to the outdoor area.

在與庭院相鄰的房間中引入了玻璃牆,給人一種廣闊的感覺並與戶外相連。 引入了一個長長的社區桌,以迎合當地的年輕學生群體。 社區桌通過玻璃屏風從內部座位區延伸到外部,從而無縫過渡到室外區域。

FROM:https://www.archdaily.com/950749/kottayam-company-stapati?ad_source=search&ad_medium=search_result_projects

Don’t you think it’s addictive?

Want to know more about the beauty of architecture?

Come and join our members to explore the beauty of architectural design.

覺得看得不過癮嗎?

想要知道更多建築之美嗎?

快來加入我們的會員,一同探索建築設計之美。

The above article is purely for appreciation and sharing purposes, as well as the construction of new technology and the public can be in-depth understanding of the information at the same time there are sources, will be able to query, no use of the document as a commercial transaction, if illegal, please inform the We will immediately remove the site, thank you for cooperation.

以上文章純粹作為欣賞及分享用途,以及將建築新型技術傳遞給與大眾能夠深入了解,同時資料還有來源,將可查詢,絕無使用該文件資料作為商業交易行為,如有違法請務必告知該網站我們將立即處理撤除,謝謝合作。

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account