Copenhagen studio 3XN has completed Olympic House, a new headquarters for the Olympic and Paralympic Games in Lausanne, Switzerland.

3XN collaborated with Swiss architecture office IttenBrechbühl to create the building, which has been designed around the International Olympic Committee’s (IOC) principles.

“We designed the building around five key objectives that translate the Olympic movement’s core values into built form: movement, transparency, flexibility, sustainability, and collaboration,” Kim Herforth Nielsen, co-founder of 3XN, told.

哥本哈根工作室3XN已經完成了奧林匹克之家,這是瑞士洛桑奧運會和殘奧會的新總部。

3XN與瑞士建築事務所IttenBrechbühl合作創建了該建築,該建築圍繞國際奧委會(IOC)原則設計。

“我們圍繞五個關鍵目標設計了這座建築,將奧林匹克運動的核心價值轉化為建築形式:運動,透明度,靈活性,可持續性和協作,”3XN聯合創始人Kim Herforth Nielsen說道。

Built within a public park on the shore of Lake Geneva, Olympic House stands next to 18th-century castle Château de Vidy. Created as offices for the organisation’s 500 staff, many of the building’s elements reference the Olympics.

“Every part of the building has a meaning,” said Jan Ammundsen, head of design at 3XN.

“From the dynamic glass facade that mimics the high-powered athleticism of an Olympic athlete, to the central staircase that references the iconic Olympic rings and the spirit of international collaboration that they represent

Olympic House酒店位於日內瓦湖畔的公園內,毗鄰18世紀的ChâteaudeVidy城堡。 作為該組織500名員工的辦公室,該建築的許多元素都參考了奧運會。

“建築的每個部分都有意義,”3XN設計主管Jan Ammundsen說。

“從模仿奧林匹克運動員高效運動能力的動態玻璃幕牆,到引用標誌性奧運五環的中央樓梯和他們所代表的國際合作精神

The five-storey building is wrapped in a glass facade, which was created using parametric design – a digital process that allows you to test various design iterations.

Appearing differently from all angles, it is intended to represent the energy of an athlete. It also allows visitors to the park to see inside the building and observe the workings of the Olympic organisation.

這座五層高的建築採用玻璃幕牆包裹,採用參數化設計 – 一種數字化工藝,可以測試各種設計迭代。

從各個角度出現的不同,它旨在表示運動員的能量。 它還允許公園的遊客看到建築物內部並觀察奧林匹克組織的運作。

“The visual transparency of the building is a metaphor for the new direction of the IOC as they strive towards a greater organisational transparency, reflected in the overall structural changes initiated by the Olympic Agenda 2020,” explained Nielsen.

“The glass facade allows the daily work of the building’s inhabitants to be visible from the outside, and also celebrates its particular location by providing stunning views of the lake beyond.”

尼爾森解釋說:“建築的視覺透明度是對國際奧委會新方向的隱喻,因為他們努力提高組織透明度,反映在2020年奧林匹克議程所引發的整體結構變化中。”

“玻璃幕牆允許從外面看到建築物居民的日常工作,並通過提供遠處湖泊的壯麗景色來慶祝其特定的位置。”

The headquarters is arranged around a central atrium, with all five storeys connected by the Unity Staircase.

總部圍繞一個中庭安排,所有五層樓由Unity Staircase連接。

This oak staircase, which has been designed to references the five rings on the Olympic flag, is surrounded by a meeting rooms and exhibition spaces, with a cafeteria on the ground floor.

“The staircase is designed to be visual expression of unity and collaboration within the organisation and the Olympic Games,” added Nielsen.

這個橡木樓梯設計用於參考奧林匹克旗幟上的五個環形,周圍環繞著會議室和展覽空間,底層設有自助餐廳。

尼爾森補充說:“樓梯的設計理念是在組織和奧運會中團結協作。”

Around the central atrium the offices have been designed to follow the Olympic core values of collaboration, flexibility and movement.

“At 3XN we believe that architecture shapes behaviour – thus, we have designed the interior with as few structural constraints as possible, in order to facilitate interaction and communication among the staff,” added Ammundsen.

“The offices can be easily moved though the open spaces, and workspaces can be modified to suite the ever-changing needs of the organisation.”

在中庭周圍,辦公室的設計遵循奧林匹克的協作,靈活性和運動的核心價值觀。

“3XN我們相信建築塑造了行為 – 因此,我們設計的內部設施盡可能少,以便促進員工之間的互動和溝通,”Ammundsen補充道。

“辦公室可以通過開放空間輕鬆移動,工作空間可以進行修改,以適應組織不斷變化的需求。”

The Olympic organisation wanted the the building to be an exemplar of sustainable construction, and the building has been certified as achieving LEED Platinum.

To achieve this, 3XN and IttenBrechbühl incorporated numerous energy- and water-saving measures into the office block.

奧林匹克組織希望該建築成為可持續建築的典範,該建築已獲得LEED白金認證。

為實現這一目標,3XN和IttenBrechbühl在辦公大樓內採用了許多節能和節水措施。

The facade has a double skin, with the inner layer triple glazed, and the whole building is designed to be extremely airtight. Rainwater is captured to be used in the building and solar panels have been installed on the roof.

During the construction process more than 90 per cent of material from buildings that were previously on the site were reused or recycled.

外立面採用雙層表皮,內層為三層玻璃,整個建築設計非常不透氣。 雨水被捕獲用於建築物,太陽能電池板安裝在屋頂上。

在施工過程中,以前在現場建築物中的90%以上的材料被重新使用或回收。

Copenhagen-based 3XN was founded by Kim Herforth Nielsen, Lars Frank Nielsen and Hans Peter Svendler Nielsen in 1986.

The studio is currently designing a wave-shaped Climatorium on Danish coast, a basketball arena in Munich’s Olympic park, and a residential high-rise in Toronto.

總部位於哥本哈根的3XN由Kim Herforth Nielsen,Lars Frank Nielsen和Hans Peter Svendler Nielsen於1986年創立。

該工作室目前正在丹麥海岸設計一個波浪形的Climatorium,在慕尼黑的奧林匹克公園設一個籃球場,在多倫多設一個住宅高層。

FROM:https://www.dezeen.com/2019/06/19/olympic-house-3xn-lake-geneva-lausanne-switzerland/

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account